Bedrijfsfotografie Fotec - Onze apparatuur

Fotec werkt uitsluitend met topkwaliteit foto-apparatuur (Sony) en de beste lenzen (Sony GMaster en Canon). Dit gecombineerd met de skills van een ervaren en gedreven fotograaf garandeert u een optimaal resultaat. Uiteraard beschikken wij ook over de nodige flitsapparatuur en videoverlichting.

Om ook vanuit de lucht kwaliteitsvol beeldmateriaal te maken beschikken we over diverse professionele drones.

Hieronder vindt u een korte beschrijving van de apparatuur (foto - video - drone) die wij voor uw opdrachten kunnen inzetten.

De Sony A7R mark IV wordt gebruikt om u de hoogste resolutie te kunnen aanleveren. Deze full frame systeemcamera heeft een sensor met maar liefst 61 megapixel op de teller. En die sensor heeft een ongelooflijk dynamisch bereik van 15 stops, waardoor de donkere en lichte partijen van een foto nóg meer informatie bevatten. De Sony A7R IV heeft de prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De Sony A7R IV is volgens de jury ‘Geavanceerde fullframe camera 2020-2021’. Met dit toestel gebruiken we enkel de meest hoogwaardige lenzen. Dit toestel zetten we in zowel op de grond als in de lucht !

 • Full frame systeemcamera met 61 megapixel
 • Topklasse beeldkwaliteit: details, kleurweergave, tonaliteit, contrast en dynamisch bereik
 • Zeer scherpe en indrukwekkend gedetailleerde beelden

Ook de Sony A7 III behoort tot onze apparatuur. De Sony A7 III is een full frame systeemcamera boordevol hoogwaardige technieken. Hiermee heeft de camera al twee awards op zijn naam geschreven: de TIPA award en de EISA award. Verder kenmerkt de Sony A7 III zich door zijn 24.2 megapixel CMOS-sensor die hoogwaardige en kleurrijke beelden levert. 

Behalve foto's met hoge resolutie maken we met deze camera ook schitterende videobeelden in full frame 4K. Voor video-opnames monteren we de camera op onze Ronin RS 3 Pro-gimbal voor supersmooth videobeelden.

Onze Sony-camera's zijn perfect combineerbaar met de Canon-TS-lenzen. TS staat voor Tilt-Shift. Deze speciale architectuurlenzen geven een resultaat met onovertroffen kwaliteit. Wij gebruiken de Canon TS-E 24mm F3.5 L II en de Canon TS-E 17mm F4.0. Een Tilt-Shift (TS)-lens is een objectief waarmee scherptediepte en verticale lijnen gecorrigeerd kunnen worden. Door het Tilt-mechanisme aan te passen zorgt de fotograaf er voor dat het hele onderwerp scherp blijft of slechts een bepaald onderdeel van het onderwerp. Het Shift-mechanisme zorgt ervoor dat verticale lijnen ook werkelijk verticaal en perfect recht blijven. Gewone groothoeklenzen hebben al snel last van vervormingen die worden veroorzaakt door de hoek van waaruit gefotografeerd wordt. TS-lenzen zijn speciaal ontworpen om deze vervormingen volledig uit te sluiten. Zie voorbeelden in onze portfolio "architectuurfotografie".

We gebruiken ook de Canon EF 11-24mm f/4L USM. Deze prime lens biedt de maximale groothoek die momenteel beschikbaar is op de markt. Deze lens levert een ultra scherpe kwaliteit zonder merkbare vervorming. Naast deze groothoeklenzen beschikken we nog over een arsenaal andere lenzen die voor allerlei andere toepassingen gebruikt worden.

De Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II is een verbeterde standaardzoomlens, met hoogwaardige optische prestaties en geweldige autofocus. Daarnaast heeft de lens een praktisch, compact en licht zoomontwerp voor ultieme mobiliteit bij het maken van foto's en video's. Dit is een ideale lens voor hoogwaardige, compacte α-camerabehuizingen en is geschikt voor uiteenlopende opnamesituaties.

De Sony FE 16-35mm F/4.0 G PZ full frame lens is een powerzoom groothoeklens van Sony met een constant diafragma van F/4. Deze lens biedt een verbluffende resolutie, prachtige bokeh en een snelle, nauwkeurige focus en zoom.

De Sony Sonnar T * 35mm f/2.8 ZA is een uitstekende, full-frame groothoeklens met een snel en helder f/2.8 maximum diafragma voor verbeterde prestaties bij weinig licht en een grotere controle over scherptediepte. Drie dubbelzijdige asferische elementen, voor een totaal van zes asferische oppervlakken, werken om sferische aberraties te minimaliseren en voor een opmerkelijke beeldscherpte. De Carl Zeiss T * anti-reflecterende coating van de Sonnar 35mm f/2.8 is ook toegepast op de lenselementen om lens flare en ghosting te verminderen en te zorgen voor een verbeterd contrast en kleurweergave.

Een intern focus mechanisme houdt het voorste element van de 35mm f/2.8 tijdens het scherpstellen gelijk en helpt bij snellere focus prestaties. Daarnaast heeft de Sonnar T * 35mm f/2.8 een stof-en vochtbestendige constructie zodat hij gebruikt kan worden in de meest zware omgevingscondities.

DJI Enterprise Matrice M300 RTK

Dit is de recentste aanwinst in onze dronevloot en meteen ook ons belangrijkste werkinstrument voor dronefotografie, -videografie en -inspecties.

Deze nieuwe DJI M300 RTK of voluit de DJI Matrice 300 RTK heeft een grote draagkracht (kan payloads tot 2,7 kg meedragen) en een lange vliegtijd (tot 55 minuten met één batterijset). 

Onze M300 kunnen we met de specifieke inspectiecamera Zenmuse H20 configureren om visuele inspecties uit te voeren. Voor foto- en videomissies rusten we onze M300 uit met een Gremsy-gimbal waaronder we onze full-frame camera's (Sony A7RIV en Sony A7III) kunnen bevestigen. Op deze manier leveren wij ook vanuit de lucht hoge-resolutiebeelden aan met dezelfde camera's die we op de grond gebruiken!

Voor absolute veiligheid hebben we onze M300 ook uitgerust met een AVSS PRS-M300 parachute, conform met de ASTM F3322-normering. Dit is tevens één van de mitigerende maatregelen die in onze Specific Operations Risk Analysis (SORA) en PDRA's (Predefined Risk Analysis) werd geïmplementeerd. Zo kunnen we in alle veiligheid vluchten uitvoeren in hogere risicozones. 

Onze tweede heavy-lifter-drone is de DJI M600 Pro. Ook dit toestel werd in 2017 speciaal ontwikkeld voor cinematografie waar stabiliteit, veiligheid en de mogelijkheid om zware camera's mee te nemen belangrijk is. Net als met onze M300 kunnen wij vanuit de lucht met dezelfde kwaliteitstoestellen en lenzen fotograferen als in onze "klassieke" fotografie op de grond. Dit toestel heeft eerder een korte vliegtijd van ongeveer 15 minuten met één set batterijen waardoor het comfortabeler is om met de M300 te vliegen. We danken dit goed onderhouden raspaardje echter zeker nog niet af: het is nog steeds bijzonder geschikt voor kortere opdrachten én het is een prima backup-toestel.

De Mavic 3 is een relatief compacte drone die zeer snel operationeel is en toch verbluffend goede resultaten neerzet. Deze drone is uitgerust met een HASSELBLAD-camera. Het is de meest recente telg uit de DJI-familie in dit segment en de opvolger van de - bij fotografen - legendarische Mavic 2 Pro.

 • Hoogkwalitatieve Hasselblad lens

 • 4/3 CMOS sensor

 • 20 megapixel foto's in RAW

 • 4K video opnamen

 • Alle parameters (diafragma, shutterspeed, ISO, WB...) manueel instelbaar

 • 3-assige beeldstabilisator voor perfect stabiele beelden

De Enlaps Tikee 3 Pro+ is een professionele timelapse-camera die tot 6K biedt voor foto en video. De Tikee3Pro+ is weerbestendig (IP66) en kan dus in alle weersomstandigheden worden gebruikt. Ideaal voor hoogkwalitatieve timelapses van bouwprojecten, constructiewerkzaamheden, evenementen, toerisme enz.  De Tikee3Pro+ is bijzonder geschikt voor langdurige timelapses gezien het toestel zelf voorziet in zijn energie door middel van een zonnepaneel. Ook kan de camera van op afstand worden gemonitored (WiFi en 4G) zodat interventies (en dus kosten) op de projectsite tot een minimum kunnen beperkt worden.

Kenmerken van de Enlaps Tikee 3 Pro+

 • Van op afstand in te stellen en te monitoren (WiFi en 4G)
 • 220° panoramisch zicht
 • Full HD, 4K en 6K resoluties voor zowel foto als video
 • 7360 x 2650 panorama's
 • Weerbestendig (IP66)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×