Over fotograaf Koen De Bruyn

Koen De Bruyn is sinds jaar en dag gefascineerd door technologie, beeld en geluid. In 2016 gaat Koen de uitdaging aan om ook vanuit de lucht kwalitatieve beelden te maken. Hij behaalt zijn klasse 1-dronelicentie onder de Belgische wetgeving en de eerste drone wordt aangeschaft.

In januari 2021 treedt de Europese dronewetgeving in voege en behaalt Koen als één van de eersten zijn Europese dronelicenties. Koen ontmoet ondertussen ook Erwin Tecqmenne binnen de dronewereld. Erwin is eveneens fotograaf en dronepiloot en het duurt niet lang vooraleer er tussen beiden een mooie samenwerking ontstaat binnen Fotec / Skyshoots.   

Koen werkt meer dan een jaar samen met Erwin. Het is in die periode dat Erwin vertelt over de plannen die hij, samen met zijn echtgenote, had om eindelijk een lang gekoesterde levensdroom waar te maken. Erwin zocht daarom een geschikte overnemer die Fotec en Skyshoots kon verder zetten in de geest van de geschiedenis van fotografenfamilie Tecqmenne. Het klikte enorm goed tussen Erwin en Koen en van het één kwam het ander… Koen heeft intussen Fotec en Skyshoots overgenomen en zal de zaak verder zetten met minstens dezelfde passie, gedrevenheid en beroepsernst. Het streven naar perfectie blijft de rode draad doorheen ons werk !

Koen is, net als Erwin, Klasse 1 pro dronepiloot en fotograaf, met specialisaties in bedrijfsfotografie, architectuurfotografie en interieurfotografie. Koen beschikt over alle nodige Belgische en Europese licenties, vergunningen en toelatingen om drone-opdrachten te kunnen uitvoeren in allerlei soorten luchtruim. Hij is tevens uitgebreid verzekerd.

Onze grootste troef is dat wij, zowel van op de grond als vanuit de lucht, dezelfde kwalitatieve beelden kunnen maken met dezelfde professionele, hoge-resolutiecamera's. Onze heavy-lifter-drone neemt namelijk met gemak een fullframe camera mee naar boven! Meer hierover elders op de website. 

De websites Fotec.be en Skyshoots.be blijven gewoon verder bestaan, het telefoonnummer 0497/91.45.60 blijft eveneens ongewijzigd. Het emailadres van Fotec wordt koen@fotec.be, dat van Skyshoots wordt koen@skyshoots.be.  

Verder verandert er niets: het vakmanschap, de service, inzet en flexibiliteit blijven dezelfde. Ook aan de tarieven die u van ons gewend bent wijzigt er niets.

Hieronder vindt u de geschiedenis van de fotografenfamilie Tecqmenne. Omdat het net die jarenlange vakkennis en ervaring is die Koen van de familie Tecqmenne heeft overgeërfd, laten we deze geschiedenis verder bestaan op onze website.

De geschiedenis van fotografenfamilie Tecqmenne

De stamvader van dit fotografengeslacht was Evarist Tecqmenne, die rond 1877 begon te experimenteren met het nieuwe medium fotografie. Hij werd na een schitterende militaire carrière benoemd tot Commandant van de Genie van de vesting Dendermonde. 

Na een waslijst van mutaties zou het mooie hoekhuis aan de Brusselsestraat-Zuidlaan een einde maken aan de omzwervingen van het gezin. Evarist had zich tot een gedreven amateurfotograaf ontpopt. Zowel te Antwerpen als te Luik fotografeerde hij de oprichting van militaire forten. In 1894 ontwikkelde hij zelfs een methode om van 15 militairen tegelijk pasfoto's te maken. Ook aan het thuisfront werd er duchtig gefotografeerd. De tuin fungeerde als decor voor de prachtigste familiefoto's.

Zoon Theo sloeg het allemaal met fascinatie gade. Op het einde van de 19e eeuw volgde Theo een jarenlange fotografie-opleiding in de toenmalige hoofdstad van de fotografie, Parijs. In de beginjaren 1900 startte hij de eerste elektrische fotostudio in de streek van Dendermonde op. Toen begon de fotografie-traditie van vader op zoon.

Als 5e generatie fotograaf kreeg Erwin Tecqmenne de fotografie met de paplepel mee. Hij beschikt over meer dan 30 jaar ervaring in fotografie en is gespecialiseerd in bedrijfsfotografie, architectuurfotografie en interieurfotografie. In de zomer van 2016 behaalde hij bij de eersten in België zijn drone licentie RPL-R Klasse 1. De Fotec-diensten werden toen uitgebreid met luchtfotografie en luchtvideo via drones, maar wel met dezelfde superieure kwaliteit als de 'klassieke' architectuurfoto's. Ook professionele drone inspecties, drone expertises, drone opmetingen en volumebepalingen en thermische drone inspecties werden toegevoegd aan de lijst van specialisaties.

In 2022 beslist Erwin Tecqmenne om een lang gekoesterde levensdroom waar te maken. Koen De Bruyn neemt Fotec en Skyshoots over en heeft het vaste voornemen om de Tecqmenne-traditie van vakmanschap, inzet en klantenservice onverminderd verder te zetten…

Onze troeven

 • Onze focus ligt op topkwaliteit fotografie en video, alleen het beste is goed genoeg ! 
 • Meer dan 10 jaar ervaring als beroepsfotograaf
 • Deadlines zijn heilig voor ons
 • Snelle aanlevering en uitstekende dienstverlening
 • Online selectiemodule voor eenvoudige en snelle selectie van foto's
 • Wij werken uitsluitend met de beste apparatuur
 • Grenzeloze flexibiliteit
 • Wij beschikken over de nodige discretie en de beste referenties
 • Combinatie mogelijk van drone luchtfoto's en klassieke foto's
 • Steeds makkelijk bereikbaar via GSM en e-mail

Werkwijze

Wij werken heel flexibel en passen ons graag aan de werkwijze van onze klanten aan. Onderstaand de meest voorkomende werkwijze:

 • Vooraf wordt het te fotograferen/filmen project uitvoerig besproken met de klant
 • De eigenaar van het te fotograferen/filmen pand/project wordt gevraagd om er voor te zorgen dat alles netjes en opgeruimd is op de dag van de foto opnamen
 • Wij spreken af met de betreffende eigenaar/werfleider van het te fotograferen/filmen pand/project
 • Uiteraard houden wij de weersomstandigheden in de gaten, en verplaatsen de afspraken bij plotse weersveranderingen (in het geval van drone-opnamen)
 • Bij drone fotografie/-videografie wordt de wettelijk voorziene vluchtvoorbereiding gemaakt en worden de nodige toelatingen en vergunningen aangevraagd. Al onze vluchten worden uitgevoerd met respect voor de wetgeving, de omgeving en de privacy. Ons exploitantennummer wordt steeds op de factuur vermeld zodat u als opdrachtgever steeds het bewijs hebt van een legale dronevlucht.
 • Bij vluchten in gecontroleerd luchtruim (vb. CTR rond luchthavens) of in ander gereglementeerd luchtruim vragen wij eveneens de nodige toelatingen aan. Toelatingen voor dergelijke speciale zones dienen tussen de 8 tot 15 dagen op voorhand te worden aangevraagd. Het is dus belangrijk om ons uw opdrachten tijdig over te maken.
 • Foto- en/of video-opnames worden uitgevoerd in goed overleg met de klant.
 • Ten laatste daags na de opnamen worden de proofings (onbewerkte beelden) op onze online selectiemodule geplaatst zodat de klant zeer snel en makkelijk een keuze kan maken en doorsturen. Geen gedoe meer met afzonderlijke proofings/contactafdrukken en het overtypen van nummers van foto's.
 • De klant stuur zijn/haar keuze door met eventuele feedback voor bv. noodzakelijke bewerkingen.
 • Alle bestelde beelden/videomontages worden nauwgezet bewerkt en aangeleverd in zowel lage als hoge resoluties, zoals aangegeven door de klant. 
 • Voor grotere afdrukken, banners, werfdoeken... leveren wij uiteraard graag de gewenste foto's aan in de allerhoogste, volledige resolutie. 
 • Uiteraard kunnen ook afdrukken en vergrotingen worden besteld. Wij drukken af in een fotolab, al dan niet opdibond of canvas. Vraag gerust meer info indien nodig.
 • Bij videomontages heeft de klant de mogelijkheid tot 3 revisies vooraleer definitieve afwerking.

 •  
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×